Какво представлява HYPOXI терапията? Какво да очакваме като ефект на отслабване?

Индивидуалната генетична предиспозиция е най-същественият фактор при разпределянето на мазнините и тяхното намаляване. Целенасочено изгаряне на мазнините не може да бъде постигнато само чрез конвенционални тренировки. Hypoxi терапията спомага целенасоченото кръвообръщение в проблемните зони като подпомага изгарянето на мазнините в тялото.

Когато се прилага позитивно налягане върху кожата и мастната тъкан се увеличава налягането между кожата и мускулатурата. Това е мястото, където се разпологат вените и лимфните съдове. Лимфните съдове в този слой се свиват право пропорционално на налягането – като изхвърлят течностите към прочистващите органи. Кръвоносните съдове също се свиват и стесняват (според прилаганото напрежение) като изтласкват венозна кръв бедна на кислород от кожата и мастната тъкан в дълбоката вътрешна венозна система. Пречистената кръв, обогатена на кислород, се изпраща към сърцето посредством белодробните вени и в кръвоносната система – посредством артериите. В допълнение, поради стесняването на кръвоносните съдове упражняваното налягане предотвратява навлизането на артериална кръв в кожата и мастната тъкан.

Ето как, казано с няколко думи, работи HYPOXI  терапията:

 • Упражняваното върху тялото налягане подпомага оттичането на кръвта и течностите от кожата и мастната тъкан.
 • Вакуумът привлича кръв и течности в кожата и мастната тъкан.
 • Лимфната система транспортира течности и токсини – но не транспортира енергия.
 • Вените транспортират мастни киселини от тъканите към сърцето.
 • Артериите транспортират мастни киселини от сърцето към мускулите.
 • Мускулите започват да преобразуват мазнините в енергия.

Лимфна система
Лимфната система е разположена на повърхността под кожата и се състои от сложна мрежа от съдове и лимфни органи.
Нейната функция е да дренира и да връща телесните течности към вътрешните органи.
Докато вените транспортират по-голямата част от хранителните вещества, лимфната система има следните функции:

 • да транспортира вредни вещества и токсини, като ги филтрира и прочиства от токсини по време на транспорта.
 • да предизвикат подкрепата на имунната система – бели кръвни телца
 • да отхвърлят чужди тела (като бактерии, ембриони, полени)

Вакуум
Негативното налягане засмуква кожата, което засилва и подпомага артериалната функция. Притокът на кръв към тъканите става максимален като дава възможност на телесните течности да се просмучат в междуклетъчните пространства на кожата и мастната тъкан. Обилното кръвоснабдяване с артериална кръв богата на кислород и други хранителни вещества до външните слоеве на кожата и мастната тъкан, увеличава метаболизма и клетъчната активност.

Перманентно налягане
Перманентното налягане спомага за транспорта и възпрепятства притока на кръв и телесни течности. Налягането подпомага и облекчава лимфните съдове и вените.
Перманентното налягане намалява течностите в кожата и мастната тъкан.

Налягане на интервали
Този вид налягане подпомага транспорта на телесни течности, както и подкрепя и облекчава лимфните съдове и вените. Позволява нахлуването на течности в кожата и в мастната тъкан посредством намаляване на натиска на равни интервали.

Постоянен вакуум
Засмуква телесни течности и кръв в кожата и мастната тъкан и предотвратява връщането им обратно. Постоянният вакуум улеснява нахлуването на кръв и течности в кожата и мастната тъкан.

Вакуум на интервали
Този вид вакуум засмуква телесни течности и кръв в кожата и мастната тъкан на равни интервали. Това дава възможност на вените да транспортират кръвта и течностите извън тъканите. Вакуумът прилаган на интервали подпомага нахлуването на обогатена кръв и пречистени течности в кожата и мастната тъкан.

Hypoxi тренировка:
Огслабване в областта на корема:
Сравнителна таблица на HYPOXI тренировките с други методи за оформяне на тялото

Метод Период Загуба на тегло (приблизително) Редуциране на мазнини в горната част на тялото Редуциране на мазнини в областта на корема Редуциране на мазнини в долната част на тялото
Липосукция Час: 1 2 – 2.5kг 0% 100% 0%
HYPOXI Тренировка Седмици:
3–4
2.5 – 3kг 10% 80% 10%
Обикновена тренировка Месеца: 2 5 – 7kг 40% 20% 40%

Редуциране на обиколката на бедрото:
Сравнителна таблица на HYPOXI тренировките с други методи за оформяне на тялото

Метод Период Загуба на тегло (приблизително) Редуциране на мазнини в горната част на тялото Редуциране на мазнини в областта на корема Редуциране на мазнини в долната част на тялото
Липосукция Час: 3 1 – 1.5kг 0% 0% 100%
HYPOXI Тренировка Седмици: 4-5 2.5 – 4kг 10% 30% 60%
Обикновена тренировка Месеца: 3 6 – 8kг 40% 40% 20%

Hypoxi тренировките не изгарят повече мазнини от другите възможни методи за отслабване, но притежават отличителната способност да подбират зоните, откъдето се изгарят мазнините.

Други методи за отслабване биха могли да изгорят същото количество мастни киселини, но не могат да направят това от желани проблемни зони.
Чрез Hypoxi тренировките бихте могли да изгорите 2 – 5 пъти повече мазнини в желани зони, отколкото конвенционалните тренировки.

Тренировките се категоризират като аеробни (умерени) и анаеробни (интензивни).
Терминът „изгаряне на мазнини” се отнася до изгаряне на триглицериди и свободни мастни киселини.
Аеробните (умерени) тренировки са подходящи за изгаряне на мазнини в областта на краката. Това е поради активирането на голямо количество свободни мастни киселини в проблемните зони. Колкото по-лека е тренировката, толкова по-голям е процентът на свободни мастни киселини (до 80% от необходимото преобразувана енергия) и толкова по-рано мускулите започват да преобразуват мазнини – 2 минути след започване на упражненията.
Анаеробната (интензивна) тренировка постига по-висок обмен на калории. Активирането на свободни мастни киселини се случва много по-късно (след 20 минути) и в много малки количества (максимум 10% преобразувана енергия). Колкото е по-голям процентът на свободни мастни киселини използвани за преобразуване на енергия, толкова по-концентриран е ефектът на Hypoxi тренировката върху краката.

Кислородът е основен компонент при изгарянето на мазнини. По време на цялата тренировка трениращият не трябва да остава без дъх (трябва да бъде способен да говори по време на упражненията).

Спорт
Не трябва да се спортува на същия ден; Hypoxi тренировката е достатъчна като упражнение.
Спортът намалява последващия ефект от Hypoxi тренировката. Естествената предиспозиция взема превес само след няколко минути ако трениращият спортува след Hypoxi тренировка и тялото се връща към естествения си метаболизъм.
Това оказва негативно влияние върху метаболизма, особено при жени със силна мускулатура и лоша предиспозиция.
Hypoxi тренировката по-скоро цели да ускори метаболизма и изгарянето на мазнини в тъканите, отколкото да увеличи физическите способности и мускулатурата.
Ако се упражнява спорт в Hypoxi тренировъчните дни, то трябва да се упражнява умерено (не интензивно), ако е възможно поне 4 часа преди Hypoxi тренировките.

Важно е да се знае:

 • Не трябва да се тренира на празен стомах!

2 – 4 часа преди тренировка: Въглехидрати = зърнени храни, плодове (банани), хляб, картофи, сладкиши и т.н. винаги комбинирани с основни хранителни вещества и фибри.
Въглехидратите ускоряват метаболизма на мазнини. Правилното хранене предпазва моменталното възвръщане на наскоро загубени мастни киселини.

 • Как да се предпазим от нежелано възвръщане на загубени мазнини:

Да не консумираме грешни храни
Да не консумираме прекалено много храни
Да не консумираме прекалено малко храни

 • Достатъчно течности!

Какво трябва да се пие в дните на Hypoxi тренировки?
Поне 2-3л. свободни от калории напитки (вода/чай).

 • “Достатъчно почивка, малко стрес”

Тялото се нуждае от достатъчно почивка. Стрес и преумора са несъвместими с изгаряне на мазнини. За да може тялото да функционира по най-добрия начин трябва да има физически и психологически баланс.

 • Мислете позитивно

Страх или негативно отношение могат да възпрепятстват постигането на положителни резултати.