Здравото и хармонично тяло, понякога не е достатъчно, за да се чувствате щастливи. Качеството на кожата дава отражение върху цялостното възприятие и самочувствие. В днешния свят, всеки се опитва да изглежда млад и здрав. HYPOXI дермолоджи е специално създадена терапия за стягане на кожата. Тя подмладява кожата, чрез подобряване на структурата и еластичността ѝ.

Принципи на терапията
Кожата, също като мускулите, се нуждае от упражнения, за да бъде в добро състояние. Единствената разлика е, че тя не може да се съкращава самостоятелно т.е. трябва да бъде външно тренирана. Колкото повече еластичните влакна се разтягат и стягат, толкова по стегната става кожата. Уникалната HYPOXI дермолоджи терапия позволява безопасно и ефективно трениране на кожата, без рискове от преразтягане.

Фаза на вакуум
Тялото само разпределя в себе си, кислорода, минералите, витамините, ензимите и хормоните – те се транспортират чрез кръвта и лимфната система. По време на вакум фазата, кръвта навлиза в кожната тъкан, където се обогатява с хранителни елементи.

Фаза на налягане
С времето токсините се наслагват в кожния слой и мастната тъкан. По време на фазата на налягане, повредените клетки се изтласкват от кожната тъкан в кръвния поток, чрез който се транспортират към пречистващите органи. В резултат на което, кожата се освобождава от токсини и сама се регенерира.

Метод
HYPOXI дермолоджи е революционен метод за трениране на кожата с уникална технология. Терапията работи с мрежа от 400 вградени барокамери – всяка от тях прилага ефекта на вендузите в точно подбрана зона около стомах, ханша, седалищните части и краката. HYPOXI дермолоджи е най-ефективната терапия за стягане на кожата – тя дава резултати дори при хора с висока степен на целулит. Hypoxi дермолоджи постига невиждани до сега резултати. Терапията работи толкова добере, защото комбинира два изключително ефективни метода – ефекта на вендузите и компресионна терапия чрез налягане, без никакви странични ефекти. HYPOXI- дермолоджи въздейства леко,нежно и естествено.Уреда за третиране на кожата:
HD Comfort в комбинация с костюм с барокамери.

Най-важнoтo
• HYPOXI дермолоджи е оптималната комбинация между терапия с вендузи и масаж чрез налягане.
• Въздействието се разпростира върху цялото тяло.
• Премахването на целулита и стягането на кожата са видими след краткък период от време.
• HYPOXI-Dermologie въздейства леко,нежно и естествено.
• Пречистване на съединителната тъкан.
• Успехът при третирането на целулита повишава самочувствието и подобрява физическото и душевно състояние

Как се появява целулита
Женската кожа е изключително еластична , за да може да понесе големи изменения във формата на тялото , както се случва например при бременност. Колагеновите влакна на кожата при жените са наредени парарелно (при мъжете те са точно обратното – преплетени в мрежа). Поради тази причина, между тези колагенови влакна биха могли да се пъхнат мастни клетки.Те стават видими през горната част на кожата и се получава тъй наречената „портокалова кожа”. Веднъж развие ли се целулита, обмяната на вещества се влошава. Мастните клетки възпрепятстват доброто отичане на кръв и лимфна течност. Като резултат кожата се разтяга.

Съмнително въздействие на диети и козметични средства
Диети, които водят до прословутия Йо-йо ефект, действат негативно върху третирането на целулта. Това е така защото постоянно се свалят и качват килограми, което води до образуване на „портокалова кожа”. Като цяло не вредни, но в повечето случаи неефективни са вещества като бръшлян, силиции, гинко билоба или плодови киселини. Много дерматолози се съмняват, дали въобще достигат до важните кожни слоеве. Кремове, гелове и мехлеми, които се прилагат външно могат да проникнат само няколко милиметра навътре. С тях кожата външно изглежда подържана, но ефекта на стягането е краткотраен. Също така, въздействието на пудри, чайове и хапчета е остаряло и неефикасно.