Hypoxi и други методи

Спорт
Не трябва да се спортува на същия ден. Hypoxi тренировката е достатъчна като упражнение.
Спортът намалява последващия ефект от Hypoxi тренировката. Естествената предиспозиция взема превес само след няколко минути, ако трениращият спортува след Hypoxi тренировка, тялото се връща към естествения си метаболизъм. Това оказва негативно влияние върху метаболизма, особено при жени със силна мускулатура и лоша предиспозиция.
Hypoxi терапията по-скоро цели да ускори метаболизма и изгарянето на мазнини в тъканите, отколкото да увеличи физическите способности и мускулатурата.
Ако се упражнява спорт в Hypoxi тренировъчните дни, то трябва да се упражнява умерено (не интензивно), ако е възможно поне 4 часа преди Hypoxi терапията.

Hypoxi и другите методи
Hypoxi терапията не изгаря повече мазнини от другите възможни методи за отслабване, но притежава отличителната способност да подбира зоните, откъдето се изгарят мазнините. Други методи за отслабване биха могли да изгорят същото количество мастни киселини, но не могат да направят това от желани проблемни зони. Чрез Hypoxi терапията бихте могли да изгорите 2 – 5 пъти повече мазнини в желани зони, отколкото при конвенционалните тренировки.
Отслабване в областта на корема:
Сравнителна таблица на HYPOXI терапията с други методи за оформяне на тялото

МетодПериодЗагуба на тегло (приблизително)Редуциране на мазнини в горната част на тялотоРедуциране на мазнини в областта на коремаРедуциране на мазнини в долната част на тялото
ЛипосукцияЧас: 12 – 2.5kг0%100%0%
HYPOXIСедмици:
3–4
2.5 – 3kг10%80%10%
Обикновена тренировкаМесеца: 25 – 7kг40%20%40%

Редуциране на обиколката на бедрото:
Сравнителна таблица на HYPOXI терапията с други методи за оформяне на тялото

МетодПериодЗагуба на тегло (приблизително)Редуциране на мазнини в горната част на тялотоРедуциране на мазнини в областта на коремаРедуциране на мазнини в долната част на тялото
ЛипосукцияЧас: 31 – 1.5kг0%0%100%
HYPOXIСедмици: 4-52.5 – 4kг10%30%60%
Обикновена тренировкаМесеца: 36 – 8kг40%40%20%

Тренировките се категоризират като аеробни (умерени) и анаеробни (интензивни).
Терминът „изгаряне на мазнини” се отнася до изгаряне на триглицериди и свободни мастни киселини.
Аеробните (умерени) тренировки са подходящи за изгаряне на мазнини в областта на краката. Това е поради активирането на голямо количество свободни мастни киселини в проблемните зони. Колкото по-лека е тренировката, толкова по-голям е процентът на свободни мастни киселини (до 80% от необходимото преобразувана енергия) и толкова по-рано мускулите започват да преобразуват мазнини – 2 минути след започване на упражненията. Колкото е по-голям процентът на свободни мастни киселини използвани за преобразуване на енергия, толкова по-концентриран е ефектът на Hypoxi тренировката върху краката.

Анаеробната (интензивна) тренировка постига по-висок обмен на калории. Активирането на свободни мастни киселини се случва много по-късно (след 20 минути) и в много малки количества (максимум 10% преобразувана енергия).

Кислородът е основен компонент при изгарянето на мазнини. По време на цялата тренировка трениращият не трябва да остава без дъх (трябва да бъде способен да говори по време на упражненията).