Какво представлява HYPOXI терапията?

Какво да очакваме като ефект на отслабване?

Индивидуалната генетична предиспозиция е най-същественият фактор при разпределянето на мазнините
и тяхното намаляване. Целенасочено изгаряне на мазнините не може да бъде постигнато само чрез
конвенционални тренировки. Hypoxi терапията спомага целенасоченото кръвообръщение в проблемните
зони като подпомага изгарянето на мазнините в тялото.

Когато се прилага позитивно налягане върху кожата и мастната тъкан се увеличава налягането между кожата
и мускулатурата. Това е мястото, където се разпологат вените и лимфните съдове. Лимфните съдове в този
слой се свиват право пропорционално на налягането – като изхвърлят течностите към прочистващите органи.
Кръвоносните съдове също се свиват и стесняват (според прилаганото напрежение) като изтласкват венозна
кръв бедна на кислород от кожата и мастната тъкан в дълбоката вътрешна венозна система. Пречистената кръв,обогатена на кислород, се изпраща към сърцето посредством белодробните вени и в кръвоносната система–посредством артериите. В допълнение, поради стесняването на кръвоносните съдове упражняваното налягане предотвратява навлизането на артериална кръв в кожата и мастната тъкан.

 

Ето как, казано с няколко думи, работи HYPOXI терапията:

 

Упражняваното върху тялото налягане подпомага оттичането на кръвта и течностите от кожата и мастната тъкан. Вакуумът привлича кръв и течности в кожата и мастната тъкан.Лимфната система транспортира течности и токсини – но не транспортира енергия.
Вените транспортират мастни киселини от тъканите към сърцето.
Артериите транспортират мастни киселини от сърцето към мускулите.
Мускулите започват да преобразуват мазнините в енергия.
Лимфната система е разположена на повърхността под кожата и се състои от сложна мрежа от съдове и лимфни органи. Нейната функция е да дренира и да връща телесните течности към вътрешните органи.
Докато вените транспортират по-голямата част от хранителните вещества, лимфната система има следните функции:да транспортира вредни вещества и токсини, като ги филтрира и прочиства от токсини по време на транспорта.да предизвикат подкрепата на имунната система – бели кръвни телца да отхвърлят чужди тела (като бактерии, ембриони, полени)

Вакуум: Негативното налягане засмуква кожата, което засилва и подпомага артериалната функция. Притокът на кръв към тъканите става максимален като дава възможност на телесните течности да се просмучат в междуклетъчните пространства на кожата и мастната тъкан. Обилното кръвоснабдяване с артериална кръв богата на кислород и други хранителни вещества до външните слоеве на кожата и мастната тъкан, увеличава метаболизма и клетъчната активност.

Перманентно налягане:
Перманентното налягане спомага за транспорта и възпрепятства притока на кръв и телесни течности. Налягането подпомага и облекчава лимфните съдове и вените.
Перманентното налягане намалява течностите в кожата и мастната тъкан.

Налягане на интервали:
Този вид налягане подпомага транспорта на телесни течности, както и подкрепя и облекчава лимфните съдове и вените. Позволява нахлуването на течности в кожата и в мастната тъкан посредством намаляване на натиска на равни интервали.

Постоянен вакуум:
Засмуква телесни течности и кръв в кожата и мастната тъкан и предотвратява връщането им обратно. Постоянният вакуум улеснява нахлуването на кръв и течности в кожата и мастната тъкан.

Вакуум на интервали:
Този вид вакуум засмуква телесни течности и кръв в кожата и мастната тъкан на равни интервали. Това дава възможност на вените да транспортират кръвта и течностите извън тъканите. Вакуумът прилаган на интервали подпомага нахлуването на обогатена кръв и пречистени течности в кожата и мастната тъкан.