Терапевтичният метод HYPOXI е разработен за естетичното оформяне на фигурата. Оказа се, обаче, че и лекарите често и с удоволствие прибягват до него. Помолихме трима лекари, които редовно прилагат HYPOXI®, да споделят мнението си за тази терапия от медицинска гледна точка.

Мнение на диетоложката Д-р Киелковски
Практикува: диетология, акупунктура
Преди четири години започнах да помагам на хора с наднормено тегло да намалят килограмите си. Твърде често се оказваше, че при тях обмяната на веществата е силно нарушена вследствие на многобройни опити за отслабване чрез гладуване, различни диети и неправилно хранене. Затова започнах да търся методи, с помощта на които да се възстанови обмяната на веществата. Типична картина представляват отпуснатата съединителна тъкан и ясно изразените проблемни зони. Защото при намаляване на теглото на тялото, силуетът като цяло се смалява, при което проблемните зони, макар и относително малки, изпъкват още по-ясно. Поради това те стават причина за намалено самочувствие.

Правих много изследвания в областта на терапията на фигурата и изпробвах много методи и върху себе си. При това вниманието ми се спря върху апаратурата на HYPOXI® и сама изпробвах този метод. Много бързо ми направи впечатление колко ефективно действа HYPOXI®. Още след първите сеанси човек усеща най-различни положителни промени в тялото си. При съчетаване на терапията с един естествен, балансиран хранителен режим те се усещат много добре. Вследствие на различните интервали на натиск, дори оскъдно оросяваните мастни тъкани започват да се оросяват по-обилно с кръв. Аз напълно се убедих в предимствата на HYPOXI®. Поради това мога да препоръчам тази система на всеки, който не е доволен от развитието на фигурата си и би желал да промени нещо в нея. При това с минимален разход на време. С помощта на HYPOXI® може успешно да се разрешат проблемите, свързани с фигурата и същевременно, посредством професионални съвети за хранене, постигнатите цели да се запазят за дълго време.

Мнението на общопрактикуващия лекар Д-р Яната
Практикува: обща медицина, алтернативни методи на лечение
Аз подробно се занимавах с HYPOXI®, намирайки интересна идеята да комбинирам два метода на натурологията. Съчетанието на вакуумната терапия с компресионния масаж ми се стори многообещаващо, тъй като и двата метода са се доказали в течение на столетия.

Изхождайки от опита ми с HYPOXI®от практиката, междувременно стигнах до извода, че с помощта на апаратурата за HYPOXI® могат да се решат много проблеми, свързани с нарушаване на кръвообращението. Намирам за успешна също и концепцията за “умереното движение”, което не се изражда в прекален спорт в търсене на рекорди. Понастоящем най-често се сблъскваме с проблема, че хората са склонни да стигат до крайности. Някои почти не се движат, а други се претоварват. Средният път обаче наистина е най-здравословен. Благодарение на умерените тренировки с HYPOXI®, дори и на ненавиждащите спорта и прекарващи времето си пред телевизора, постепенно може да се хареса телесната активност. Естествено не е за подценяване и положителният психологически резултат, когато човек е доволен от тялото си.

Мнението на Д-р Бокелман, специалист по съдови заболявания
Практикува: тежки случаи на заболявания на вените и лимфната система в Майнц, обща медицина, антиейдж-медицина, естетична медицина
Като специалист по вените и лимфните заболявания често се сблъсквам с факта, че жените не възприемат само като естетичен проблем т.н. си “бричове”. Защото венозните застои в краката имат и медицинско значение като оказват влияние върху лимфния отток в краката. Обмяната на веществата в тези клетки е много слаба и снабдяването с кислород е незначително. Поради това и “бричовете” толкова малко се повлияват от спортуване и диети.

При търсенето на алтернативни допълващи терапии аз се натъкнах на HYPOXI®. Понастоящем аз препоръчвам тази терапия на много мои пациентки. При това, прилагам HYPOXI® както като превантивно средство, така и при лечението на целулит (липедема). Това е защото с методът редуване на понижено и повишено налягане увеличава общата обмяна на веществата в засегнатите области на тялото. От една страна се повишава притокът на обогатена с кислород кръв в мастните тъкани и в най-външните слоеве на кожата, а от друга страна непрекъснатата промяна на налягането подобрява функцията на вените и лимфният отток.