Да, всички ще се наслаждаваме на празниците, и да, всички ще ядем повече от обичайното!
Известно ни е също какви угризения предизвиква това явление, затова ви предлагаме 5 подсказки как да си угодим, без да прекаляваме.
1. ПОЗВОЛЕТЕ СИ ГО. Позволете си да се насладите на вкусната храна, която обичате. Ммм, сармички?! Ох, каква пуйкааа! Е на мама тиквеникът е най-вкусен!! ЯЖТЕ и се радвайте на храната, НО яжте бавно и дъвчете много ( по 20 предъвквания на хапка) – така ще откриете, че удоволствието не води до увеличаване на количеството.
2. ПРАКТИКУВАЙТЕ ЗДРАВОСЛОВЕН ЕТИКЕТ. Ако някой – най-вероятно баба ви! – непрекъснато ви поднася храна, можете да се измъкнете с едно „може би след малко“. Няма да сте груби в отказа, но и няма да ви оставя усещането, че сте се лишили. Според психолозите, така няма да ви се струва, че пропускате безвъзвратно сладостта, а просто я оставяте за после.
3. НЕ СТОЙТЕ ТВЪРДЕ БЛИЗО ДО ХРАНАТА. Ако самоконтролът ви е труден, просто оставете известно разстояние между себе си и вкусотиите. Иначе кулинарните прелести в твърде голяма близост ще ви изкушават постоянно да ядете, когато всъщност не сте гладни.
4. НЕ СЕ ИЗКУШАВАЙТЕ ТВЪРДЕ МНОГО ОТ НАПИТКИТЕ. Да, обичаме и да си пийваме, но не се сещаме, че някои напитки са твърде калорични и сериозно допринасят за отесняването на дрехите.
5. ДВИЖЕТЕ СЕ. Ако ви се отвори пауза през деня, направете си една разходка или потичайте на пътеката, особено ако е тази на VACUNAUT при нас в студиото. Движение е също и тичането по магазините, при това доста изтощително!
А ако все пак преядете, не лягайте да спите у вас, а елате в ALDER – Health & Wellness, където ще ви помогнем едновременно да релаксирате и да подсетите тъканите си да освободят излишъка с уреда HDC.

Така че, хранете се и се радвайте на празниците!