HYPOXI методът не е свързан със спазване на диета, но балансираното хранене е ключово за успешните резултати. С помощта на нашите треньори ще откриеш многообразието от продукти и вещества, полезни за тялото ти! А долу споделяме една от любимите ни рецепти, вдъхновени от есента:

Съставки за 4 порции

1 с.л. тиквени семки

750 г тиква

200 г нахут от консерва, изплакнат

750 мл зеленчуков бульон

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязана на ситно

1 скилидка чесън, натрошена

1 с.л. пълнозърнеста горчица

1 ч. л. смлян кимион

1/2 ч.л. смлян кориандър

сол на вкус

4 филийки препечен пълнозърнест хляб (или без глутен), 1 на порция

Приготвяне

1. Тиквата се изчиства добре, кората се премахва и се нарязва на малки парчета;

2. Тиквените семки се запичат до златисто за няколко минути на слаб огън. Оставят се настрана;

3. Мазнина се загрява на средно силен огън и лукът се готви до прозрачност. Добавят се чесънът, кимионът, кориандърът и тиквата и се готвят още 5 минути, докато тиквата започне да покафенява;

4. Добавят се горчицата, нахутът и зеленчуковият бульон и се оставя да къкри 15 минути;

5. Пасира се до получаване на гладка смес и се подправя на вкус;

6. Сервира се със запечените тиквени семки и парче препечен хляб.