HYPOXI методът не е свързан със спазване на диета, но балансираното хранене е ключово за успешните резултати. С помощта на нашите треньори ще откриеш многообразието от продукти и вещества, полезни за тялото ти! А долу споделяме една от любимите ни рецепти, вдъхновени от есента:
Съставки за 4 порции
1 с.л. тиквени семки
750 г тиква
200 г нахут от консерва, изплакнат
750 мл зеленчуков бульон
1 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, натрошена
1 с.л. пълнозърнеста горчица
1 ч. л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян кориандър
сол на вкус
4 филийки препечен пълнозърнест хляб (или без глутен), 1 на порция
Приготвяне
1. Тиквата се изчиства добре, кората се премахва и се нарязва на малки парчета;
2. Тиквените семки се запичат до златисто за няколко минути на слаб огън. Оставят се настрана;
3. Мазнина се загрява на средно силен огън и лукът се готви до прозрачност. Добавят се чесънът, кимионът, кориандърът и тиквата и се готвят още 5 минути, докато тиквата започне да покафенява;
4. Добавят се горчицата, нахутът и зеленчуковият бульон и се оставя да къкри 15 минути;
5. Пасира се до получаване на гладка смес и се подправя на вкус;
6. Сервира се със запечените тиквени семки и парче препечен хляб.