Знаеш ли, че застоялата лимфа в лимфната система, е един от основните виновници за целулита, отоците и наднорменото тегло? Това се дължи на токсините, които играят огромна роля за преждевременното стареене и трудностите с намаляването на излишното тегло.

За съжаление, често забравяме за важната роля на тази ситема, която се намира под кожата в цялото тяло и помага за детоксикацията му. Тя е основната ни дренажна система, чрез която се изхвърлят отпадните продукти и се елиминират токсините. А това е изключително важно за имунитета, оптималното ни здраве и за елегантната ни фигура.

Стресът, неправилната ни стойка, застоялият начин на живот и липсата на активност, водят до забавяне на лимфната ни система. В допълнение, ежедневно сме изложени и на хиляди токсини от домакински почистващи продукти, козметични продукти, преработени храни, пластмаси и други токсини от околната среда.

Затова трябва да се погрижим лимфната ни система да работи ефективно и да елиминира тези излишни отпадъци от тялото ни. Ето няколко начина как да “рестартираш” лимфната си система, за да се почувстваш по-свежа и по-лека:

Вдигни краката си на стена: Когато краката са подпряни нагоре, се подпомага действието на лимфната система. Използвайки гравитацията за източване на застояла течност, подпомагаме извеждането на кръвта и лимфата от стъпалата и краката до бъбреците ни.

Ходи бързо: Когато ходим, краката ни действат като естествена помпа, която помага за движението на лимфната течност през тялото. А колкото по-голям е наклонът, по който вървим, толкова по-добре лимфната ни система може да премине през горната част на тялото, ръцете, шията и раменете.

Пий много вода и билкови чайове: Лимфата е почти 95% вода, затова приемът на достатъчно течности е важен, за да се избегне застой.

Ходи на сауна: Чрез нея изхвърляме голямо количество течности от тялото си, сред които и много токсини.

Лимфодренажен масаж: Тъй като е важно да се прилагат специални техники за масаж, най-добре е да се довериш на специалист.

Терапия за лимфен дренаж с BTL LYMPHASTIM™: Процедурата трае между 20 и 40 минути и работи на принципа на пневматичната пресотерапия, при която специални апликатори със застъпващи се камери осигуряват нежен масаж, стимулиращ естествената лимфна циркулация в човешкото тяло.

Може да изпробваш тази изключително релаксиращата процедура, благодарение на която ще се сбогуваш с целулита и излишното тегло, в Hypoxi Center! А всеки вторник и четвъртък, от 13:00 до 16:00 часа имаме Happy Hour намаление, когато цената на 30-минутна процедура е само 20 лв. Обади се на телефон 0889 68 00 24 и си запиши час още сега!