Страхотна идея за закуска или обяд! - Отслабване с HYPOXI - Център-София

Търсите подходящо за вегетарианци ястие?
Вижте рецепта за киш със спанак, гъби и фета. Това е конфитюр, пълен със зеленчуци и има само 8 грама въглехидрати, така че можете да го ядете дори в дните на HYPOXI!
Можете да го консумирате за закуска или обяд.

Брой порции: 4
Калории: 420 ккал на порция.
Въглехидрати: 8гр.
Протеин: 31гр.
Мазнини: 29гр.
Фибри: 1гр.

Необходими продукти:
– 2 супени лъжици зехтин;
– 1/2 чаша тънко нарязан бял лук;
– 225 г кафяви печурки, нарязани на ситно;
– 1 ч. л. смлян чесън;
– сол и черен пипер на вкус;
– 425 г бейби спанак;
– 3/4 чаша сирене фета, натрошено;
– 7 големи яйца;
– 1 чаша мляко;
– 1/4 чаша настърган пармезан;
– 1/2 ч. л. сол;
– 1/2 чаша настъргано швейцарско сирене.

Приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 180С. Намажете форма за печене с диаметър 22 см с масло или покрийте с хартия за печене.
Загрейте зехтина или друга мазнина в голям дълбок тиган на среден огън. Добавете лука и задушете, като разбърквате, докато омекне и стане леко златисто кафяв.
Добавете гъбите и смления чесън и задушете, докато гъбите омекнат.
Подправете със сол и черен пипер. Добавете спанака и задушавайте, докато омекне. Изсипете в готовия съд за киш. Поръсете със фетата. Оставете настрана.
В средна купа разбийте заедно яйцата и млякото. Добавете пармезана и солта и разбийте добре, за да се смесят. Изсипете върху зеленчуковата смес в съда за киш.
Отгоре поръсете швейцарското сирене.
Печете, докато горната част стане златисто кафява, а средата се стегне, приблизително 30-35 минути.
Извадете от фурната и оставете да престои около 10 минути преди да нережете.