Над 90% от жените страдат от целулит – комплексно състояние, свързано с мастните натрупвания под кожата. Едно от обясненията е, че женската кожа е изключително еластична, за да може да понесе големи изменения във формата на тялото. За целта колагеновите влакна на кожата при дамите са наредени паралелно и между тях лесно могат да се пъхнат мастни клетки.

Допълнителен фактор играят генетичната предразположеност, липсата на достатъчно движение и неправилното хранене. Но всъщност една от основните причини за образуването на целулит се крие в слабата циркулация на кръвта в засегнатите зони.

Развитието на целулит влошава обмяната на веществата и възпрепятства доброто оттичане на кръв и лимфна течност в тези части на тялото. Следователно е почти невъзможно целулитът да бъде преборен, без активирането на кръвообращението именно там.

Антицелулитните кремове не дават решение срещу този проблем, тъй като съдържат съставки, които тонизират и стягат кожата, но не влияят директно върху циркулацията на кръвта. Диетите също са метод, с който може да опитаме да преборим портокаловата кожа, но вероятността избраната от нас да подейства пряко върху целулита е сравнително малка. А и могат да се окажат вредни за организма ни.

Терапевтичният метод HYPOXI е разработен, стъпвайки на познанието за влиянието на кръвообращението върху изгарянето на мазнини, какъвто е целулитът. Уникалният тренировъчен метод комбинира леки кардио упражнения с иновативна технология за вакуум и компресия, което подобрява естествената способност на тялото да изгаря мазнините, като същевременно премахва целулита.

Прилагането на вакуум насочва кръвта в дермалния слой и мастната тъкан. Навлизайки в проблемните зони, кръвта ефективно извежда мастните киселини извън клетките. Последващата фаза на компресия спомага за транспортирането на мастните киселини към мускулите, където се използват като енергоизточник за леката кардио тренировка, съпътстваща терпията.

Препоръчително е HYPOXI процедурите да се прилагат 2-3 пъти седмично, тъй като при пауза над 3 дни, стартиралите процеси в тялото се смятат за прекъснати. Пълният курс обхваща 12 процедури, но първите резултати се наблюдават след около 6 посещения, тоест още след втората седмица.

Може да изпробвате HYPOXI напълно безплатно, чрез лична консултация и пробна тренировка, като си запазите час по телефона в HYPOXI Center в София! По време на посещението, заедно с терапевтите се изговоря какви са търсените резултати и се изготвя индивидуална програма за постигането им.