150 гр. бяла риба – филе
200 гр. аспержи
1 лимон
1 чаена лъжичка зехтин
1 скилидка чесън
шепа магданоз, черен пипер
Овкусяваме рибата с риган и лимон и задушаваме на пара за 5-6 минути. Обелваме аспержите и ги задушаваме в подсолена вода.
Слагаме нарязания на ситно магданоз в малка сосиера и го смесваме със сока от половин лимон, счукания чесън, зехтина, малко сол и 3-4 супени лъжици вода. В голяма плоска чиния подреждаме рибата и аспержите и ги заливаме с магданозения сос.
Полезно: Диетичното рибно филе се комбинира чудесно с аспержите, които освен диетични, са много полезни в борбата с редица болести. Лимонът доказано топи мазнини, затова присъства неизменно в нашите Hypoxi рецепти.