1 тиквичка
1 голям домат
2 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
2-3 стръка босилек
1 супена лъжица балсамико
капка-две зехтин
Тиквичката и доматът нарязваме на филийки, леко ги посоляваме и ги намазваме със зехтин. Запичаме ги за минута-две на силен грил. Подреждаме ги в плоска чиния.
За дресинга: Нарязваме на ситно зеления лук, босилека пасираме с чесъна, оцета, малко мода и капка зехтин. Заливаме салатата с този дресинг, консумираме веднага.
Полезно: Доматите засилват чувството за ситост, затова присъстват активно в диетите за отслабване. Зеленият лук съдържа много витамин С и провитамин А, както и кверцетин – изключително полезен антиоксидант.