2 порции

200 гр. скариди – сварени и почистени

1 краставица

1 зелена чушка

1 кафена лъжичка горчица

1 малка глава червен лук

шепа магданоз – ситно нарязан

сокът от половин лимон

щипка индийско орехче

щипка сол

Предварително овкусяваме скаридите с лимоновия сок, горчицата, солта и индейското орехче, разбъркваме добре. Отделно нарязваме краставицата и чушката на тънки колелца, лукът – шайби. Смесваме зеленчуците, леко ги посоляваме и също ги овкусяваме с лимонов сок и почти целия магданоз. След това ги добавяме към скаридите, разбъркваме внимателно и ги сипваме в широки, прозрачни чаши. Най-отгоре гарнираме с останалия магданоз.

Полезно: Скаридите са диетични, добър източник на Омега-3. Те се съчетават идеално с пресните зеленчуци и лимона, който топи мазнини. Горчицата засилва вкуса на коктейла, тя присъства в много диети, тъй като спомага за добрата работа на метаболизма.