2 порции
200 гр. скариди – сварени и почистени
1 краставица
1 зелена чушка
1 кафена лъжичка горчица
1 малка глава червен лук
шепа магданоз – ситно нарязан
сокът от половин лимон
щипка индийско орехче
щипка сол
Предварително овкусяваме скаридите с лимоновия сок, горчицата, солта и индейското орехче, разбъркваме добре. Отделно нарязваме краставицата и чушката на тънки колелца, лукът – шайби. Смесваме зеленчуците, леко ги посоляваме и също ги овкусяваме с лимонов сок и почти целия магданоз. След това ги добавяме към скаридите, разбъркваме внимателно и ги сипваме в широки, прозрачни чаши. Най-отгоре гарнираме с останалия магданоз.
Полезно: Скаридите са диетични, добър източник на Омега-3. Те се съчетават идеално с пресните зеленчуци и лимона, който топи мазнини. Горчицата засилва вкуса на коктейла, тя присъства в много диети, тъй като спомага за добрата работа на метаболизма.