200 гр. кълнове (соеви, житни)

4-5 бадема

1 морков

1 малка шепа сварен нахут (от консерва)

сокът от половин лимон

1 чаена лъжичка зехтин

1 скилидка чесън

1 шепа целина

Мариноваме за 5 мин. кълновете в лимоновия сок, щипка сол, и чесънът, нарязан на ситно. Слагаме го в купа и добавяме настърганият морков, зърната нахут, целината и бадемите. Разбъркваме всичко добре. Тази салата е чудесна гарнитура запечено или варено филе. Може да се гарнира върху пълнозърнест сухар, при нужда може да се овкуси с още лимон.

Полезно: Кълновете са диетична, нискокалорична храна, която обаче, зарежда с много енергия. Фибрите в кълновете ни помагат в борбата с мазнините и килограмите, прочистват целия организъм. Доказано влияят много добре на кожата и косата.