2 порции

2 тънки телешки стека – филе, шол

3 супени лъжици балсамико

1 чаена лъжичка дижонска горчица

1-2 щипки сол

3 щипки чесън на прах

1 чаена лъжичка розмарин

1 чаена лъжичка зехтин

3 глави лук, нарязани на лунички

2 средни тиквички, нарязани на колелца

1 шепа копър

Правим марината като смесваме оцета, горчицата, зехтина, солта, чесъна на прах, розмарина. В тази смес потапяме стековете и ги държим 15 мин.
Тънките стекове печем на грил около 12 минути, като ги обръщаме през 3 мин и ги пръскаме с маринатата, за да останат сочни. Зеленчуците също запичаме на грила /или плоча за печене/ около 5-6 мин.

Полезно: Диетична и много вкусна вечеря без мазнини и въглехидрати. Балсамикото и горчицата топят мазнини, телешкото се комбинира чудесно с лука и тиквичките. Храним се вкусно и отслабваме.