Съставки:
2 моркова
3-4 розички карфиол
1 малка главичка червено цвекло
2-3 стръка магданоз
1-2 супени лъжици кълнове
Съставки на сос за мариноване:
1 супена лъжица балсамико
1 супена лъжица пресен лимонов сок
1 супена лъжица зехтин
1-2 щипки сол
1 скилидка чесън – смлян
Ситно нарязан магданоз.
Приготвяне:
Смесваме всички съставки, заедно с магданоза.
Сваряваме цвеклото заедно с морковите и карфиола. Тъй като морковите имат най-много нужда от варене, слагаме първо тях, след 5 мин, добавяме цвеклото, 5 мин. преди да свалим съда от огъня, добавяме и карфиола. Така карфиолът ще се оцвети в розово и ястието ще стане освен вкусно и красиво. Нарязваме сварените зеленчуци в купа, добавяме пресните кълнове и ги разбъркваме добре, след което изливаме мариноващия сос. Оставяме салатата да поеме всички аромати поне за 2 часа в хладилник.
Полезно:
Тази салата е най-вкусна когато се консумира охладена. Тя е диетична и много подходяща за хора в Hypoxi режим.