1 малка салата айсберг
1 морков
1 малка шепа кълнове /соеви, ленени, пшенични – избор/
5 черни обезсолени маслини
1 чаена лъжичка чист зехтин
1 чаена лъжичка балсамико, лимонов сок на вкус
Накъсваме салатата с ръце, морковът настъргваме на едро и ги смесваме в купа. Добавяме кълновете и разбъркваме добре. Правим дресинг от зехтина, балсамикото и лимоновия сок, като добавяме съвсем малко сол. Изливаме дресинга в салата и разбъркваме. Накрая подреждаме и маслините.
Полезно: Салатата айсберг не съдържа толкова хранителни вещества, но топи мазнини, а полезните съставки на тази салата се набавят предимно от кълновете, морковите и маслините. Ленените кълнове ускоряват метаболизма, соевите са богати на протеини и витамини, а пшеничните кълнове са едни от най-полезните и диетични храни. Препоръчват се за здравословно отслабване. Ястието е подходящо за Hypoxi вечеря, тъй като е засищащо и диетично в същото време.