2-3 порции

300 гр. оризова паста

1 зелена чушка

1 тиквичка

1 морков

1 чаша кълнове /пшенични, соеви, от люцерна/

1 скилидка чесън

сокът на половин лимон

1 чаена лъжичка зехтин

½ лъжичка горчица

щипка черен пипер

Приготвяме оризовата паста според указанията на опаковката.
Нарязваме тиквичката и чушката на ивици, морковът настъргваме и задушаваме за около 3 мин. всички зеленчуци. Преди да ги махнем от котлона, добавяме и смачканата скилидка чесън.
Изсипваме спагетите в голяма купа и ги смесваме със задушените зеленчуци. Добавяме зехтина, лимоновия сок, горчицата, разтворена в малко вода, подправките. Разбъркваме добре. Сервираме охладени.

Полезно: Кълновете се смятат за уникална храна – препоръчвана както за отслабване, така и за прочистване на тялото от токсини и мазнини. Добре е да присъстват редовно в диетата ни – поне веднъж седмично. Оризовите спагети са чудесен източник на енергия и са идеални за диетично и пълноценно хранене. Чудесен обяд преди тренировка Hypoxi.