1 цяла пъстърва – почистена
3 скилидки чесън
1 супена лъжица магданоз – нарязан
1 супена лъжица копър – нарязан
1 малък лук
1 супена лъжица зехтин
сокът от половин лимон
сол на вкус
Измиваме добре рибата. Правим паста от счукания чесън, солта, малко лимонов сок и зехтин. С тази паста мажем рибата обилно отвътре и отвън, след което я пълним със сместа от нарязаните копър и магданоз и две тънки резенчета лимон. Увиваме рибата във фолио и я печем а скарата около 20 мин. като от веме на време я обръщаме.
Полезно: Чудесна вечеря с минимално съдържание на мазнини, и максимално съдържание на полезни вещества. Пресните зеленчуци са подходящи зеленчуци към това ястие.