Съставки (2 порции):

  • 300 гр. пилешки гърди без кости и кожа
  • 1/3 чаена чаша нискомаслено кисело мляко
  • 1 с.л. люто къри на прах
  • 2 с.л. ситно нарязан пресен кориандър
  • 2 чаени чаши нарязани на друбно броколи
  • 1/4 чаена чаша ситно нарязан червен лук
  • 1/4 чаена чаша нарязано сурово кашу

Приготвяне:
Поставете пилешкото месо в тиган или уок. Сипете достатъчно вода, за да покрие месото. След като заври, намалете котлона и задушете месото до готовност (10-12 минути). Нарежете на кубчета и оставете да се охлади до стайна температура.
Разбъркайте киселото мляко, кърито и кориандъра в средно голяма купа. Добавете броколите, лука, кашуто и нарязаното пиле. Разбъркайте добре.

Кашуто е отличен източник на желязо, витамин Е и цинк

Полезно:
Една порция се равнява на около 272 калории и съдържа витамин C (120% от препоръчителната дневна доза), витамин A (50% от препоръчителната дневна доза), магнезий (21% от препоръчителната дневна доза), калий (16% от препоръчителната дневна доза). Кашуто е отличен източник на желязо, витамин Е и цинк.