За 2 порции
200 гр. пуешко филе
250 гр. нарязано червено кисело зеле
250 гр. нарязан на ситно спанак
лимонов сок, риган, няколко капки зехтин
Пуешкото филе мариноваме с лимонов сок и зехтин и печем на силна скара по 5 мин. от всяка страна. Отделно задушаваме киселото зеле с малко зехтин за 5 мин – трябва да остане хрупкаво. Спанакът също задушаваме с малко вода и лимонов сок. Сервираме месото в широка чиния заедно със зеленчуковата гарнитура.
Полезно: Лека, вкусна и диетична вечеря за приятелите ни, които са на Hypoxi режим. Киселото зеле, във всичките му разновидности се препоръчва като мощен антиоксидант и диетична храна, богата на витамин С.