2 пълнозърнести филийки
1 супена лъжица риба тон филе от консерва
4-5 листа рукола
2-3 чери доматчета
3-4 маслини
3-4 колелца прясна краставица
лимонов сок, куркума
Затопляме филийките на тостер за секунди. Върху едната правим канапе от руколата и отгоре разстиламе рибното филе /то трябва да е в собствен сос, а не в мазнина/. Отгоре нареждаме маслините, на които сме махнали костилките и сме разполовили. Подправяме с лимонов сок и куркума и гарнираме с чери доматчетата и краставичките. Чудесно се комбинира с прясно изцеден портокалов сок.
Полезно: Рибата винаги е била съществена част от диетичните менюта. В съчетание с пресни зеленчуци и подправена екзотично, тя става и изключително вкусна и засищаща.