2 пълнозърнести филийки

1 супена лъжица риба тон филе от консерва

4-5 листа рукола

2-3 чери доматчета

3-4 маслини

3-4 колелца прясна краставица

лимонов сок, куркума

Затопляме филийките на тостер за секунди. Върху едната правим канапе от руколата и отгоре разстиламе рибното филе /то трябва да е в собствен сос, а не в мазнина/. Отгоре нареждаме маслините, на които сме махнали костилките и сме разполовили. Подправяме с лимонов сок и куркума и гарнираме с чери доматчетата и краставичките. Чудесно се комбинира с прясно изцеден портокалов сок.

Полезно: Рибата винаги е била съществена част от диетичните менюта. В съчетание с пресни зеленчуци и подправена екзотично, тя става и изключително вкусна и засищаща.