Продукти (за около 6 порции):
- 1 малка глава лук
- 1/2 чаена чаша нискомаслено крема сирене
- 1/2 чаена чаша нискомаслено топено сирене
- 1/4 чаена чаша обезмаслено кисело мляко
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. сол
- смлян черен пипер на вкус
- 300 гр. млад спанак
- 2 с.л. ситно нарязан пресен лук
Приготвяне:
Нарежете едро главата лук в кухненския робот. Добавете крема сиренето, топеното сирене, киселото мляко, лимоновия сок, солта и черния пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. След това добавете спанака и зеления лук и отново разбъркайте. За обяд можете да сервирате с царевични или пълнозърнести тортили, а вечер – като гарнитура.
Една порция от пюрето е около 54 калории и съдържа 15% от необходимата дневна доза витамин А, който благоприятства изглаждането на кожата при борба с целулита.