4 порции

4 телешки стека
1 голям буркан консервирани домати
500 гр. гъби
2 големи лука
1 супена лъжица мащерка

марината за пържолите:
1 супена лъжица зехтин
2 скилидки чесън – счукани на паста
1 чаена лъжичка горчица
2 супени лъжици червено вино
1 супена лъжица лек соев сос
1 чаена лъжичка риган

Приготвяме маринатата като смесваме всички продукти. с нея намазваме пържолите и ги оставяме в хладилник за час-два. Загряваме тиган с незалепващо покритие и запичаме леко пържолите – по 3 мин. от всяка страна, докато се получи крехка коричка. подреждаме запечените пържоли в тавичка. В същия тиган загряваме 1 лъжица зехтин и изсипваме последователно нарязания на филийки лук и нарязаните на ивици гъби. задушаваме 6-7 мин. и добавяме консервираните домати, които предварително сме нарязали на ситно, заедно с доматения сос. Овкусяваме с мащерката и задушаваме всичко 10 мин. Изсипваме соса в тавичката, при пържолите и печем ястието на умерена фурна около час.

Полезно: Едно вкусно и здравословно зимно ястие за коледните празници. Консервираните домати запазват огромна част от витамините и полезните вещества, препоръчват се за хора със слаба имунна система, които се възстановяват след боледуване.