Съставки:
(за 3-4 порции)
3 тиквички
300 гр. чисто телешко месо
1 лук
2 скилидки чесън
1 морков
3-4 стръка магданоз
риган, мащерка, кимион – на вкус

Приготвяне:
Измиваме тиквичките и ги нарязваме на шайби с дебелина около 5 см. едната. Внимателно издълбаваме всяка шайба като оставим дъното неиздълбано.
С остър нож кълцаме телешкото на ситно. Нарязваме лука и есъна на ситно, настъргваме моркова. Магданоза нарязваме също н аситно и смесваме месото и зеленуците в купа. Овкусяваме с подправките и омесваме добре. С тази смес пълним тиквичките. Нареждаме ги в тавичка, в която сме наляли 1 пръст вода и 1 супена лъжица зехтин. Печем в умерена фурна около час.
Сервираме с пресни зеленчуци.

Полезно:
Чудесно, диетично и вкусно ястие, подходящо за Hypoxi вечеря или обяд.