1 шепа пълнозърнести макарони
5 черни, обезсолени маслини
1 стрък пресен босилек
1 скилидка чесън
1 супена лъжица лимонов сок
50 гр. естествен пилешки бульон
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги сипваме в купа. Нарязваме маслините на ситно и ги сипваме в купата. Добавяме лимоновия сок и пилешкия бульон, който предварително сме разбъркали със счукания чесън. Сервираме ястието топло.
Полезно: Пилешкият бульон в тази рецепта трябва да бъде истински, а не на прах или от кубче. В него се съдържат всички необходими мазнини, затова не добавяме допълнително зехтин. Тази италианска рецепта е подходяща за обяд преди тренировка Hypoxi. Тя ни зарежда с енергия, без да пречи на Hypoxi диетата ни.