1 купичка зелен фасул (от консерва)

50 гр. филе от риба тон в консерва (в собствен сос)

1 скилидка чесън

5-6 стръка пресен копър

½ кафена лъжичка горчица

1 чаена лъжичка зехтин

сокът от половин лимон

щипка сол

Правим дресинг като смесваме горчицата, с пресвания чесън, зехтина, лимона, щипка сол и ако е необходимо, добавяме 1 лъжица вода. Смесваме дресинга със зеления фасул и разбъркваме добре. Отгоре подреждаме филетата от риба тон, поръсваме с нарязания копър и овкусяваме допълнително с още малко лимонов сок.

Полезно: Зеленият фасул е много богат на влакнини, които намаляват усвояването на мазнини в тялото и понижават нивото на лошия холестерол. За горчицата е известно, че топи мазнини и не случайно присъства в десетки доказани диети.