Рецепти


Продукти (за 4 сандвича): 4 парчета филе от пушена сьомга 1/4 чаена чаша ситно нарязан червен лук 2 с.л. лимонов сок 1 с.л. зехтин 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер 4 с.л. нискомаслено сирене („Филаделфия” или „Буко) 8 препечени филийки пълнозърнест ръжен хляб 8 филийки домат 2 големи листа зелена салата или маруля, разрязани на […]

Научете повече

Съставки: 100 гр шунка 1 яйце 2 шепи пресен, млад спанак 1 супена лъжица лимонов сок 1 чаена лъжичка зехтин щипка сол Приготвяне: Накъсваме спаначните листа с ръка, шунката нарязваме на ситно в плоска чиния. Овкусяваме ги със сол, зехтин и лимонов сок. Сваряваме яйцето и го нарязваме на четвъртинки. Подреждаме го върху спанака и […]

Научете повече

Съставки: 2 моркова 3-4 розички карфиол 1 малка главичка червено цвекло 2-3 стръка магданоз 1-2 супени лъжици кълнове Съставки на сос за мариноване: 1 супена лъжица балсамико 1 супена лъжица пресен лимонов сок 1 супена лъжица зехтин 1-2 щипки сол 1 скилидка чесън – смлян Ситно нарязан магданоз. Приготвяне: Смесваме всички съставки, заедно с магданоза. […]

Научете повече

Съставки: 1 средна глава червено цвекло 1 морков 1 шепа нарязано прясно бяло зеле 1 с.л магданоз, нарязан на ситно. 1 чл. лимонов сок 1 чл. зехтин Щипка сол Приготвяне: Измиваме червеното цвеклои го настъргваме. Настъргваме моркова на едро и го смесваме с цвеклото. Добавяме зелето, нарязано на ивици. Отделно правим дресинга – с лимоновия […]

Научете повече

Съставки: 1 чаша сварени овесени ядки 1 лъжичка мед 3 ябълки 1 шипка ванилия Приготвяне: Измиваме ябълките и ги разполовяваме. Почистваме всяко половинка от костилките и леко я издълбаваме. Смесваме овесените ядки с меда и ванилията, като към сместа добавяме сърцевината от издълбаните ябълки, нарязана на малки парченца. С тази смес пълним ябълките. Запичаме ги […]

Научете повече

Съставки: 2 порции 2 яйца 2 филийки шунка 2 пълнозърнести сухара 2 листа зелена салата 1 пресен морков 1 лъжичка зехтин соев сос на вкус щипка мащерка Приготвяне: Сваряваме яйцата, като се стараем да останат рохки. Подреждаме пълнозърнестия сухар в плоска чиния, отгоре поставяме филийките шунка, върху тях подреждаме листата от зелена салата, накъсани на […]

Научете повече

Съставки: (за 3-4 порции) 3 тиквички 300 гр. чисто телешко месо 1 лук 2 скилидки чесън 1 морков 3-4 стръка магданоз риган, мащерка, кимион – на вкус Приготвяне: Измиваме тиквичките и ги нарязваме на шайби с дебелина около 5 см. едната. Внимателно издълбаваме всяка шайба като оставим дъното неиздълбано. С остър нож кълцаме телешкото на […]

Научете повече

Съставки: 1 връзка целина 1 консерва царевица 300 гр. спанак 3 средни моркова 2 зелени чушки 1 глава лук 1 супена лъжица зехтин 3 супени лъжици доматен сок риган, мащерка Приготвяне: Нарязваме всички зеленчуци на ситно и заедно ги пускаме в съд с вряща подсолена вода. Преди да махнем готовата супа от огъня, добавяме зехтина […]

Научете повече

4 порции 4 телешки стека 1 голям буркан консервирани домати 500 гр. гъби 2 големи лука 1 супена лъжица мащерка марината за пържолите: 1 супена лъжица зехтин 2 скилидки чесън – счукани на паста 1 чаена лъжичка горчица 2 супени лъжици червено вино 1 супена лъжица лек соев сос 1 чаена лъжичка риган Приготвяме маринатата […]

Научете повече

За 2 порции 400 гр. скариди 1 лимон 1 супена лъжица песто 2 скилидки чесън Сваряваме почистените скариди и ги сваряваме в подсолена вода. Изцеждаме лимона в купичка, и добавяме към него пестото и малко вода. Разбъркваме добре докато се получи гъст сос. Нарязваме чесъна на ситно, но не го пресоваме. Добавяме го към лимоновия […]

Научете повече