Рецепти


2 пълнозърнести сухара 1 малък домат 2 листа зелена салата 1 малка краставица 2 тънки филийки кашкавал Разрязваме домата и краставицата на филийки. Гарираме сухарите с филийка кашкавал и отгоре гарнираме с пресните зеленчуци. Полезно: Хранителна и зареждаща Hypoxi закуска, която приготвяме бързо и лесно. Можем да комбинираме със сок от прясно изцедени портокали или […]

Научете повече

1 цяла пъстърва – почистена 3 скилидки чесън 1 супена лъжица магданоз – нарязан 1 супена лъжица копър – нарязан 1 малък лук 1 супена лъжица зехтин сокът от половин лимон сол на вкус Измиваме добре рибата. Правим паста от счукания чесън, солта, малко лимонов сок и зехтин. С тази паста мажем рибата обилно отвътре […]

Научете повече

100 гр. пуешко филе 1 чаша нарязано авокадо 4-5 чери доматчета 1-2 шепи рукола 1 шепа пресен спанак 50 гр. обезсолено бяло сирене 1 супена лъжица зехтин 1 чаена лъжичка балсамико 1 кафена лъжичка горчица малко сол Нарязваме филето на кубчета, смесваме го в купа с нарязаното авокадо. Накъсваме руколата и спанака на едро и […]

Научете повече

за 2 порции   300 гр. телешко филе 300 гр. спанак 1 червена чушка 5-6 стръка магданоз 1 супена лъжица зехтин сол, лимонов сок, риган   Сваряваме телешкото филе, като слагаме 1 дафинов лист във водата, в която ще ври. Накъсваме спаначените листа в купа и добавяме свареното месо, нарязано на тънки филийки и ситно […]

Научете повече

половин малка зелка 1 тиквичка стрък целина 1 супена лъжица каперси ½ лимон, 1 чаена лъжичка соев сос 1 чаена лъжичка зехтин     Нарязваме зелето на тънки ивици, тиквичката – на колелца, или ако е по-едра, на полумесеци. Целината нарязваме на ситно. Смесваме зеленчуците, заедно с каперсите в купа и го подправяме с лимоновия […]

Научете повече

2 порции 1 лимон, 1 портокал, 1 грейпфрут 1 супена лъжица мед 4 пълнозърнести бисквити 2 супени лъжици орехи 2 щипки канела Обелваме цитрусовите плодове и ги нарязваме на по-едри парчета в купа. Натрошаваме бисквитите и орехите и ги добавяме към плодовете. Заливаме с меда и подправяме с канелата. Разбъркваме внимателно. Полезно: Тази закуска ни […]

Научете повече

200 гр. кълнове (соеви, житни) 4-5 бадема 1 морков 1 малка шепа сварен нахут (от консерва) сокът от половин лимон 1 чаена лъжичка зехтин 1 скилидка чесън 1 шепа целина Мариноваме за 5 мин. кълновете в лимоновия сок, щипка сол, и чесънът, нарязан на ситно. Слагаме го в купа и добавяме настърганият морков, зърната нахут, […]

Научете повече

2 пълнозърнести филийки 1 супена лъжица риба тон филе от консерва 4-5 листа рукола 2-3 чери доматчета 3-4 маслини 3-4 колелца прясна краставица лимонов сок, куркума Затопляме филийките на тостер за секунди. Върху едната правим канапе от руколата и отгоре разстиламе рибното филе /то трябва да е в собствен сос, а не в мазнина/. Отгоре […]

Научете повече

За 2 порции 200 гр. пуешко филе 250 гр. нарязано червено кисело зеле 250 гр. нарязан на ситно спанак лимонов сок, риган, няколко капки зехтин Пуешкото филе мариноваме с лимонов сок и зехтин и печем на силна скара по 5 мин. от всяка страна. Отделно задушаваме киселото зеле с малко зехтин за 5 мин – […]

Научете повече

4 порции 400 гр. чист телешки шол 4 моркова половин зелка 2 големи лука 1 връзка магданоз 1 лимон, сол на вкус Мариноваме месото без да го режем със съвсем малко сол и лимонов сок. Слагаме го в огнеупорен йенски съд, доливаме около 200 мл. Вода и го слагаме да се пече за около час. […]

Научете повече