Всеки един мъж или жена мечтае да има перфектно тяло, да прилича на Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Арнолд Шварценегер и пр. А дали е възможно? Защо не?! Трябва само мъничко да познаваме човешката природа, собственото си тяло, воля, дисциплина и постоянство.Няма да забравя в една от лекциите по биохимия („Енергийност на храните”), когато преподавателят каза: „ – Пълните хора нямат воля да се хранят рационално, нито пък да се движат. Те искат да ослабнат за 10 дни, да станат като „сламки” и вечно говорят, че опитват всичко за да се преоборят с килограмите – диети, двигателен режим и какво ли не, и все не успяват. Студенти не им вярвайте, те просто плюскат безразборно и не се помръдват”. Тази лекция се е насадила много дълбоко в моето съзнание. И наистина, за да се намали теглото първото нещо е да се коригира храненето, а второто е движението. Последното е единственият начин да използваш „досадните” мазнини, като източник на енергия и тялото да се „освободи” от тях. Всичко друго е „мижи да те лъжа”! Необходимо е да се научите всички Вие, които искате да ослабвате и оформяте телата си, че за 10 дни е невъзможно, не е здравословно и няма траен резултат. Да не говорим, че всеки от Вас си похапва тайно пържени картофки, панирани вкусотийки гарнирани с биричка или друг квалитетен алкохол. И кой лъжете…..самите вас?! И когато налице няма резултат, виновен е някой друг от трето лице!

Относно премахването на коремчета или бричове;

С конвенционални методи за ослабване, много лесно се постига корекция на телесното тегло, но почти е невъзможно да се структурира тялото т.е. говорим за премахването на мастни натрупвания под формата на депа в определени области (корем, дупе и бедра).

Съществуват два начина за структуриране на тяло – липосукция и HYPOXI терапия. Първият метод е оперативен, а вторият е консервативен. Всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Обединява ги това, че с тях се постига корекция на определени части от тялото, необходим е хранителен и двигателен режим. Разликата е , че при единият редуцирането на мазнини е 100% със загуба на килограми около 1 – 1,5 кг., а при другия е 80% и загуба около 3 – 4 кг. При липосукцията ефектът е видим почти веднага, като крайния ефект се постига след 3-4 месеца, а при HYPOXI терапията ефектът е видим след 4-5 седмица, като максимален резултат се постига също след третия месец (Примерът е даден за лица с нормална телесна маса). Най-съществената разлика е риска от инфекции при липосукцията, следоперативните болки и наличието на хематоми, докато при HYPOXI терапията такива няма, защото тя е натурална и безвредна.

К.Ганчев