ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)

 

Колко Хипокси процедури трябва да се направят за да има ефект?

Хипокси терапията се прилага на месечен курс от 12 посещения, които включват по една или две процедура за мъже и 2 процедури на посещение за жени.

Какъв резултат мога да очаквам за един курс Хипокси терапия?

Точен отговор на този въпрос ще получите след консултация при хипокси терапевт, защото зависи от индивидуалните ви изходни данни. Първите видими резултати се отчитат на контролен преглед след четири до шест посещения.

Трябва ли да спазвам хранителен режим?

Естествено. Трябва да се храните редовно, разнообразно и здравословно. Предлагаме примерни менюта в дните с терапия и в дните свободни от терапия. След терапията се забранява приемането на въглехидрати и алкохол (концентрат). По време на целия период се избягва гладуване и прехранване!

Каква е продължителността на ефекта?

Статистически може да върнете 30% до 9 месеца. На практика, ако продължите да спазвате хранителен режим и поддържате елементарно физическа активност, ефектът е постоянен.

Какъв е проблемът с мен, ако не достигна средностатистическия резултат?“

Терапията има пост ефект, т.е. след като приключите посещенията тя продължава да действа. В редки случай желания ефект идва 10 до 30 дни след края на прилагане на терапията.

Какво да правя след като приключа, за да продължи ефекта по-дълго? Необходими ли са поддържащи процедури?

Поддържащите процедури не са задължителни. Ако се движите и се храните достатъчно – няма нужда от поддържащи процедури.Ако обаче в нормалния работен ден хранителния и двигателния режим са хаотични, то поддържащата терапия е задължителна.

Мога ли да си взема процедурите в рамки различни от 3 до 4 седмици?

Препоръчително е процедурите да се правят през ден или минимум 3 пъти седмично. Не е препоръчителен по-голям интервал от 3 дни между отделните посещения и се смята за прекъсване на терапията. В редки случаи, когато тялото ви е подходящо може да се направят ежедневни тренировки но и тогава пълният ефект идва след приключване на терапията.

Има ли топлинен ефект в уредите?

Няма механичен топлинен ефект, самите уреди не излъчват топлина. Има локално повишение на температурата в барокамерите, която идва от вашето тяло.

Боли ли?

Не само че не боли, а и имате възможност по време на процедурите да гледате телевизия, четете книга/списание дори можете да вършите своята работа от лаптоп по време на процедурата. Има вакумиране, което може да бъде проблем при хора с клаустрофобия, която обикновено до втората процедура се превъзмогва.

Остават ли видими следи по кожата от терапията?

Да, под формата на малки кръгчета. Следите, които остават представляват резултата от успешно проведената процедура. Погрешно е мнението, че „Кръгчетата” трябва да са по-червени, да остават за по-дълго, да се усеща по добре получаването им и от там да се търси увеличение на прилагания вакум. Вакумът се прилага с интензивност от четири степени, всичко зависи от типа кожа.